Tennisvereniging Veenendaal-West sponsors
VDC-Training
Schipper Security
JB Tech
Tennisvereniging Veenendaal-West Tennisvereniging Veenendaal-West Tennisvereniging Veenendaal-West
 
aanmelden nieuwsbrief

Ik wil me afmelden.

december 2018
Elke dinsdag racketavond en elke donderdag koffietoss - met uitzondering van feestdagen.

vr 14 Kerstworkshop

za 29 Oliebollentoss
Junioren en Senioren

Tennisvereniging Veenendaal-West

Tennisvereniging Veenendaal-West

Jubileum 2013

 
Ingezonden bericht van een oud-trainer!

Beste Redactie,

Ik kwam op het internet het jubileum van TVVW tegen omdat daar ergens mijn naam werd genoemd. Ik herken een aantal zaken die Louise Burgersdijk n.a.v. het 30-jarig jubileum heeft geschreven. Ik vond deze stukjes zo leuk, dat ik dacht: kom ik schrijf ook wat op over mijn tijd bij TVVW.

Laat ik mij even voorstellen want ik denk dat maar weinigen u mij zullen herinneren. Mijn naam is Michel Riegen en ik was de eerste tennisleraar van TVVW. Ik was destijds tennisleraar van tennisvereniging Spitsbergen in Veenendaal. Ik wist dat er initiatieven waren om een nieuwe tennisvereniging op te richten. Toen ik in contact kwam met Cees Pel (en later Bill Douma) werd er al gewerkt aan de aanleg van de banen. De eerste kunstgrasbanen in de wijde omgeving, dat was echt een noviteit. Wat heb ik daar een leuke tijd gehad.

Louise Burgersdijk schreef dat zij zich nog goed de Pipo caravan herinnerde, toen er nog geen clubhuis stond. Ik heb menig uurtje doorgebracht in die caravan, als het weer eens begon te regenen. En ja, in de winter heb ik vaak geprobeerd om mij in die caravan te beschutten tegen de soms bittere kou. Achteraf een fantastische tijd en voor mij een heel leerzame ervaring.

Een anekdote. Ik herinner mij in de winter dat ik 's-morgens wakker werd en zag dat het gesneeuwd had. Dat is dan duidelijk geen les dus, maar niets was minder waar. Ring ring, daar ging de telefoon: " Waar blijf je nou?" Ik antwoordde: "Hoezo, het heeft gesneeuwd, dus de baan is onbespeelbaar". Waarop een van de leerlingen zei: "Nee hoor, die hebben we hebben vanmorgen vroeg sneeuwvrij gemaakt. We kunnen dus gewoon trainen". Vol ongeloof antwoordde ik: "Ik kom eraan". Ik kwam aan en zag dat de hele groep leerlingen met sneeuwschuivers ├»┬┐┬Ż├»┬┐┬Żn baan had schoongemaakt. Sinds die tijd is het nooit meer bij mij opgekomen dat lessen bij TVVW niet door konden gaan.

Nog een anekdote. Ik herinner mij ook nog dat het een dag heel veel geregend had. Mijn auto zette ik altijd vlakbij de caravan in de klei. Ik had, tussen de regen door, op en af toch nog les kunnen gegeven. Ik ging als laatste weg en toen zag ik dat mijn auto tot aan zijn assen in de modder stond. Ik probeerde nog weg te komen, maar ging steeds dieper de modder in. Goede raad was duur en mobiele telefoons waren er toen nog niet echt, althans niet voor een armzalige tennisleraar. Tegenover de tennisbanen stond een boerderij en dus belde ik van armoe maar bij de boer aan. Hij lachte, pakte zijn tractor uit de stal en sleepte mij uit de modder, waarna ik 's-avonds laat toch nog naar huis kon.

Ik herinner mij ook de bouw van het clubhuis. Voor het allergrootste deel was dat vrijwilligerswerk, vaak na het werk en iedere zaterdag. Een ontzettend knappe prestatie van al die gemotiveerde enthousiastelingen. Jullie zullen vast begrijpen dat vooral ik heel erg blij was toen het clubhuis werd geopend. Eindelijk kon ik mij tussen de lessen door even opwarmen, een warm kopje koffie drinken en me na afloop douchen. De sfeer zat er in het clubhuis al heel snel in. En ook ik herinner mij heel goed de betrokkenheid van Coen en Bep de Kleuver (en ook hun kinderen). Wat een leuke mensen waren dat en wat een passie hadden zij voor het wel en wee van de club.

En wat is er van mij geworden? Op 31 december 1984 hing ik mijn tennisracket aan de wilgen. Ik ben toen het bedrijfsleven in gestapt, omdat ik het niet zag zitten om tot mijn 65ste in mijn korte broek op de tennisbaan te blijven staan. Ik ging als commerci├»┬┐┬Żle trainee de IT in, mede door de connecties van Bill Douma, een van de bestuursleden van TVVW. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor. Inmiddels ben ik 59 jaar, ben 31 jaar getrouwd met mijn vrouw Linda met wie ik toen al samen was. Nadat ik mijn bedrijf in 2009 verkocht, wonen Linda en ik deels in Nederland (Hierden) en deels in Frankrijk en proberen wij tezamen met onze 2 zonen, zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Een warme groet aan TVVW en in het bijzonder aan de leerlingen die ik misschien nog heb les gegeven.

Met vriendelijke groet,
Michel Riegen4de "Lustrum-interview"

Het lustruminterview van deze maand is met lid van het eerste uur Louise Burgersijk.

Louise Burgersdijk is nu jaar 64 jaar oud.
Ze heeft 1 zoon Jordi (39) en twee dochters Dewi (36) en Deborah (28) jaar oud.
Deborah werd altijd al meegenomen naar de club, en werd het ├»┬┐┬Żkindje├»┬┐┬Ż van de Kleuvertjes genoemd. Ze was graag bij Bep en Coen de Kleuver en ook op de boys was ze gek.
Louise is een van de eerste leden van onze club.

Hoe begon TVVW dertig jaar geleden?
Wij zijn met een bouwkeet begonnen. Deze noemden we de PIPO-wagen. We namen voor de tennisles koffie en gevulde koeken mee, die we dan in de wagen verorberden. In het begin zaten we meer in de wagen dan op de baan. Het was namelijk berekoud toen wij, Ellen Ruitenbeek, en ik onze eerste lessen kregen. We kregen les van Michel Riegen, onze eerste tennisleraar. Op de baan kwamen wij ook regelmatig Irene Diepeveen, Bets Roks, Anneke Pel en Lidy Bos tegen.

Wout en Wies van Dijk. Els en Bram de Smit, Cees Pel en de Kleuvertje zijn volgens mij de initiatiefnemers van de club.. (Voor wat ik me kan herinneren) We begonnen met vier banen zonder verlichting.
Alles draaide toen op vrijwilligersbasis. We deden de activiteiten, onderhoud van banen en park en we draaiden bardiensten.
Ellen Ruitenbeek en ik waren bijna elke dag op de baan te vinden.
Van de oude clubleden zie ik er regelmatig nog een aantal. Maar de spoeling wordt wel dunner.
Mijn kinderen hebben ook nog gespeeld en dat was ook erg leuk.
Maar ├»┬┐┬Żmoeders├»┬┐┬Ż heeft het langer volgehouden.
Langzaam aan groeide de vereniging, en later kwam er een echt clubgebouw.
Zelf ben ik een tijd lid geweest van de ontspanningscommissie.
We organiseerden feestjes, Sinterklaas, barbecue. Ik herinner mij de eerste barbecue nog heel goed. Ik zou de pindasaus maken, maar ├»┬┐┬Żheet├»┬┐┬Żdat ie was! Voor het bier was het goed, maar ik was toch een klein beetje uitgeschoten. Op de Sinterklaasfeestjes ben ik ook nog de Piet geweest en kon je mij ook achter de poppenkast vinden. Erg leuk om te doen.
In die tijd draaiden de Kleuvertjes de kantine , dat was ook altijd erg gezellig, We hadden vreselijk veel lol. Zo groeiden ook de clubjes op de maandag, dinsdag en de dinsdagavond toss en de donderdag koffietoss, lady├»┬┐┬Żs day en mannendag. Allemaal nieuwe en leuke activiteiten.

Jaren geleden heb ik een ernstig ongeluk gehad, daardoor is het tennissen wel wat minder geworden, maar op een van de clubjes op de maandagen, dinsdagen of anders de koffietoss op donderdag ben ik tegenwoordig nog te vinden.
Helaas is de dinsdagavond afgevallen omdat mijn huidige hobby ook dansen is.
En de dansavond is op de dinsdag.
Ach, dat was allemaal alweer 30 jaar terug. Er is veel veranderd en veel nieuwe leden hebben het overgenomen.
Dat moet ook en dat is goed zo! Veel frisse nieuwe idee├»┬┐┬Żn, dat komt allemaal ten goede van onze vereniging.

Waarom ben je bij TVVW begonnen met tennissen?
Ik tenniste hiervoor ook al in mijn vorige woonplaats, dus wilde ik dit graag voortzetten. Maar ik ben echt een recreantspeler en die vereniging was er in het begin niet in Veenendaal.

Wat zijn je leukste herinneringen aan TVVW
De beginperiode van TVVW, het starten van alles, en toen de kantine er net stond.
De kinderen die toen nog speelden.
Het 25 jarig jubileumfeest vond ik ook fantastisch. De koffietoss op donderdag vind ik erg gezellig. Ook heb ik erge leuke herinneringen aan Rob├»┬┐┬Żrt, onze vorige kantinebeheerder.Helaas is hij overleden.

Heb je tips voor ons voor het lustrumfeest?
Het zou leuk zijn om de mensen uit te nodigen van het eerste uur.

Wat zou voor jou een reden zijn om te stoppen met tennissen?
Als ik niet meer zou kunnen om fysieke redenen. Helaas zal dat toch een keer gaan gebeuren, daar ik reuma heb en met name in de handen.
Maar voorlopig ben ik er nog en kan ik nog best een leuk balletje slaan.

Waar hou je je in je vrije tijd graag mee bezig?
Met mijn gezin, kleinkind, mijn liefje en familie.
Maar ook met dansen, reizen, paardrijden.
En nog een klein stukje werken natuurlijk.

Wil je met ons een tennisdroom delen?
Dat ik nog zo lang mogelijk door kan blijven tennissen.

Welke reisbestemming staat er nog op jouw lijstje?
New York wil ik nog een keer bezoeken.
Maar ook de noordelijke landen zoals Zweden, Finland en Noorwegen. En ik zou nog een keer met mijn liefje naar Bali willen gaan.

Wat is je favoriete muziek?
Country en Soul. Hier kun je lekker op dansen.
Maar nu ook de ballroom en latin dansen natuurlijk.

Wie is je bewonder je?
Nelson Mandela!
Hem had ik zo graag willen ontmoeten toen ik in Afrika was. Maar meer dan langs zijn huis rijden in Johannnesburg zat er toen niet in.


Waar kan ik jou ├»┬┐┬Żs nachts voor wakker maken?
Dat zou ik maar niet doen als ik jou was!!!
Maar de kans dat je mij wakker aantreft is al groot, want ik ben niet zo├»┬┐┬Żn beste slaapster.

Gertjan Stolk3de "Lustrum-interview"

Het lustruminterview van deze maand is met een voor velen bekend "TVVW-gezicht", namelijk Edwin Sistermans

Edwin is nu 49 jaar oud, vader van twee dochters. Doesjka van 17 en Rachel van 15 jaar . Edwin is 22 jaar getrouwd met Pia.

Waarom ben je bij TVVW begonnen met tennissen?
Ik ben met mijn vorige buurman begonnen. Na een jaar moest hij alweer stoppen vanwege rugklachten. In 2005 kreeg ik voor mijn verjaardag een lidmaatschap van Rachel, zij was inmiddels op tennisles gegaan en wilde graag met haar vader tennissen.

Wat zijn je leukste herinneringen aan TVVW?
Die vind ik altijd terug op de foto├»┬┐┬Żs. Momenten die ik minder bewust meemaak. Daarnaast zijn de donderdagavond en zaterdagmiddag altijd wel gezellig, niet alleen op de baan. Maar als ik echt 1 hoogtepunt mag noemen? Mijn kampioenschap vorig jaar in de mix met Helga Nell, in de finale gewonnen van man Peter en dochter Marlon.

Wie is je vervelendste tegenstander ooit geweest?
Het lijkt wel of Geert en Eric onze angstgegners zijn. Het lukt ons niet zo vaak om van ze te winnen!

Heb je tips voor ons voor het Lustrumfeest?
Door middel van promotie en vooral mond op mond reclame moeten zoveel mogelijk leden ge├»┬┐┬Żnthousiasmeerd worden. We zien op de feestavonden vaak dezelfde gezichten. Ik ben ook wel benieuwd wie die andere 400 leden zijn.

Waarom zou jij nooit meer weg gaan bij TVVW?
Vanwege de gemoedelijke sfeer, niet te competitief, maar heel gezellig en ontspannen.
Tja en 300 meter van huis├»┬┐┬Ż├»┬┐┬Ż

Waar hou je je in je vrije tijd graag mee bezig?
Ik zit regelmatig achter de computer. Vooral het uitzoeken en het regelen van reisjes en weekendjes weg vind ik een leuke bezigheid. Of het nu via vakantieveilingen gaat of een gewone boeking het maakt mij niet uit.
Lekker weg met mijn gezin vind ik geweldig.
Op dit moment ben ik bezig met de organisatie van een weekend D├»┬┐┬Żsseldorf met 10 tennismaten.

Wil je met ons een tennisdroom delen?
Ik zou graag met Rachel naar Wimbledon gaan. Helaas komt het er nog niet van doordat de schoolvakanties niet gelijk vallen. Maar ieder ander Grand Slam lijkt me mooi om mee te maken!

Welke reisbestemming staat er nog op jouw lijstje?
Mauritius. Een prachtig droomeiland in de Indische oceaan met parelwitte stranden en lichtblauwe zee.

Wat is je favoriete muziek?
Top 40. Vroeger was ik fan van Herman Brood, UB 40 en Led Zeppelin. Ik ben niet zo gek op Hollandse muziek, alhoewel, ik ben een keer op de markt bij de Sjonnies geweest en daar ben ik toch redelijk uit mijn pan gegaan.

Wie bewonder je?
Mijn vrouw Pia. Ze gaat ondanks haar tegenslagen op een fantastische manier door het leven.

Waar kan ik jou ├»┬┐┬Żs nachts voor wakker maken?
Ze kunnen mijn huis om me heen afbreken, wakker word ik niet.

Bedankt voor het interview!!
Gertjan Stolk
Tennisvereniging Veenendaal-West


2e "Lustrum-interview"

Ook deze maand weer een interview met een bijzonder TVVW-lid. Deze maand is het de beurt aan een senior, Dani├»┬┐┬Żlle de Louw!

Dani├»┬┐┬Żlle is nu 43 jaar oud, en al 15 jaar gelukkig getrouwd met Rob. Ze is nu ongeveer 3 jaar lid van onze vereniging.
Dani├»┬┐┬Żlle is moeder van Joyce (14) Ilse (12) en Ferdi (10).

Waarom ben je bij TVVW begonnen met tennissen?
Ik heb tot mijn 15e getennist. In Singapore weer begonnen. En nu sinds 2010 bij TVVW.

Wat zijn je leukste herinneringen aan TVVW?
De lessen zijn erg leerzaam en gezellig. Door de lessen heb ik mensen leren kennen en heb ik meegedaan aan de Clubkampioenschappen. Ik vond het erg leuk hieraan deel te nemen!

Wie is je vervelendste tegenstander ooit geweest?
De meest lastigste tegenstander is Jolanda Hasselaar omdat ze zo weinig fouten maakt!

Heb je tips voor ons voor het lustrumfeest? Wat zou jij nou leuk vinden om te doen?
Om de sfeer te maken is een band altijd heel gezellig. Ik vind een toernooi met aansluitend een feest altijd leuk, en dan vooral ook nieuwe mensen leren kennen. Juist het sportieve erbij vind ik leuk.

Waarom zou jij nooit meer weg gaan bij TVVW?
Omdat ik hier vlakbij woon. Ik vind het ook echt een gezellige vereniging. De mensen zijn erg gezellig en vriendelijk.

Heb je nog andere hobby's?
Fotografie en golfen.
We golfen in Heelsum met het hele gezin. Rob is daar jeugdcoach en ik zit in de jeugdcommissie waar we regelmatig toernooien en evenementen organiseren.

Wil je met ons een tennisdroom delen?
Het lijkt me heel gaaf om eens naar de Australian Open in Melbourne te gaan, maar Wimbledon is ook goed hoor! Wel minimaal de finale dan!

Welke reisbestemming staat er nog op jouw lijstje?
We hebben al heel veel gezien, we hebben in Azi├»┬┐┬Ż (Singapore ) gewoond. We hebben veel landen in Azi├»┬┐┬Ż bezocht, en Australi├»┬┐┬Ż en Nieuw-Zeeland, maar in Amerika ben ik nog nooit geweest. Dat lijkt me nog heel gaaf, maar ook Zuid-Amerika lijkt me heel bijzonder.

Wat is je favoriete muziek?
Ik ga in juli naar Robbie Williams, vroeger zijn we veel naar De Dijk geweest. Prince is ook erg gaaf!

Wie bewonder je?
Erwin Olaf, een hele bijzondere fotograaf die de mooiste foto├»┬┐┬Żs maakt.

Waar kan ik jou ├»┬┐┬Żs nachts voor wakker maken?
Pure chocolade mousse ben ik gek op.

Welke vraag heb je gemist?
Wat maakt tennis zo├»┬┐┬Żn leuke sport?
Tennis kan je lang door blijven spelen tot oudere leeftijd, het sociale en ├»┬┐┬Żgemengde├»┬┐┬Ż sociale aspect. Je kan spelen in de zomer en winter. Er komt veel beweging aan te pas, het kan op alle niveaus en het is lekker buiten.

Heel erg bedankt Dani├»┬┐┬Żlle voor het plezierige interview!

Gertjan Stolk

----------------------------------------------------------------
1e "Lustrum-interview"

Zoals beloofd laten wij u iedere maand nader kennismaken met een bijzonder lid van onze club. In januari is de keuze gevallen op de tienjarige Iris van de Laar. Ze is vier jaar lid van onze vereniging.

1. Waarom ben je bij TVVW begonnen met tennissen?
Ik kwam al veel op de tennisbaan doordat de hele familie al tenniste, als baby werd ik al meegenomen. Ik moest wel eerst de zwemles afmaken, en toen mocht ze beginnen.

2. Wat zijn je leukste herinneringen aan TVVW
Het slapen met het slaapweekend, ik heb nu twee keer meegedaan, en vooral de nachten waren erg gezellig.
Het winnen van prijzen is ook altijd erg leuk, ik verzamel al jaren bekers!

3. Wie is je vervelendste tegenstander ooit geweest?
Tegenstanders die niet sportief spelen vind ik stom, want ik wil juist een leuke wedstrijd spelen.

4. Heb je tips voor ons voor het lustrumfeest? Wat zou jij nou leuk vinden om te doen?
Met het slaapweekend is er wel eens een luchtkussen geweest, ik zou het erg leuk vinden als dat er weer zou zijn.

5. Waarom zou jij nooit meer weg gaan bij TVVW?
Ik vind het altijd leuk om te tennissen, ook de toernooien vind ik altijd leuk. Ik ken iedereen en vind het er altijd gezellig.

6. Heb je nog andere hobby's?
Naast het tennissen turn ik graag. Toevallig heb ik vanavond weer les!
Ik hou ook erg van lezen, mijn favoriete boek is achtste groepers huilen niet.


7 Weet je al welke studie je wilt volgen of welk beroep je wilt uitoefenen in de toekomst.
Ik zou het erg leuk vinden om bij Roelofsen te werken, want ik vind bloemschikken leuk. Ik ben ook erg gek op dieren, en zorg graag voor ze. Misschien word ik wel dierenarts, maar ik zorg niet voor slangen, ratten, muizen, en kikkers vind ik ook erg vies.

8 Wat is je favoriete muziek?
Top 40, Alicia Keys ├»┬┐┬Ż Girl on fire. Rihanna ├»┬┐┬Ż Diamonds Loreen ├»┬┐┬Ż Euphoria

9 Wat is je favoriete film?
Net als mijn favoriete boek. Achtste groepers huilen niet.

10 Voor welke sportman/sportvrouw heb jij veel respect? en waarom?
Arantxa Rus. Ik vind haar de beste van allemaal!

11 Wat is je lievelingseten?
Pizza magherita, bruine bonen, patat, bami pangang, fu yong hai en spaghetti. Als mama maar kookt, dan is het goed!

Gertjan Stolk---------------------------------------------------------------------------

25 MEI 2013: LUSTRUMFEEST

30 jaar TVVW in Vogelvlucht

Voor de jeugd organiseert de feestcommissie een middagprogramma. Aan de senioren het verzoek alvast de avond te reserveren vanaf 20.00 uur.

De feestcommissie stelt zich graag aan u voor:

Ton Diepeveen
Direct na de oprichting 30 jaar geleden ben ik lid geworden van TVVW. Na zes jaar ben ik gestopt met tennissen i.v.m. drukke werkzaamheden (veel in het buitenland).

Vier jaar geleden ben ik weer lid geworden en na de broodnodige lessen op de maandagmiddag begonnen met een groepje gezellige pensionada├»┬┐┬Żs.

Ik hoop nog vele jaren actief te zijn op de banen van TVVW en gezellig een drankje te nuttigen in het clubhuis.


Gertjan Stolk
Ik ben lid sinds 1999. Als klein jongetje bij TVVW begonnen en nooit meer vertrokken. Inmiddels heb ik jaren ervaring als vrijwilliger bij de club. Het begon bij de jeugdraad waarbij we meewerkten aan de organisatie van het slaapweekend, daarna heb ik jaren in de jeugdcommissie gezeten.

Toen ik werd gevraagd om te helpen bij de organisatie van het feest, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik ben altijd in voor een feest!


Gert-Jan Oosterhagen

Ik ben 25 lentes jong en woon nu zo├»┬┐┬Żn anderhalf jaar in Veenendaal. Zolang ik in Veenendaal woon, ben ik ook lid van TVVW.

Nu maak ik deel uit van de commissie die het lustrumfeest van de club gaat organiseren. Een groep enthousiaste mensen die zich wil inzetten om er een onvergetelijk feest van te maken voor iedereen!


Susanne Honders
Bij mij heeft de herfst al aardig huisgehouden, toch liggen de toernooien voor 50+ nog ver in het verschiet. Ik vind verschillende sporten leuk. Bij TVVW geniet ik zowel op als buiten de baan.

Een feest vol verrassingen, daar ga ik voor. Een lustrumfeest is bij uitstek de gelegenheid om andere leden te ontmoeten. Zorg daarom dat je van de partij bent op 25 mei, dan zorgen wij voor een spetterend programma.


Rensa van Buijten
Ik ben geboren en getogen in Nieuw-Vennep ( Haarlemmermeer).

Ben in 1976 naar Tilburg verhuisd en heb daar gewoond tot ik in 2003 Joop van Dijk leerde kennen en naar Veenendaal ben verhuisd.

In 2005 kreeg ik de kans het bedrijf Glasstech Autoruittechniek over te nemen; een groothandel in producten voor het repareren van steenslagschade , graveren en etsen van kentekens, krassenverwijderingssystemen en montagegereedschappen.

Omdat ik het druk heb met mijn werk en als oppasoma heb ik geen tijd om me te binden aan een commissie, maar voor het organiseren van een lustrumfeest maak ik graag een uitzondering.
Tennisvereniging Veenendaal-West